L’equip aD149 del Deulofeu de Figueres ha guanyat el torneig local de la First Lego League de Girona

2012-02-26 16:00

Per segon any consecutiu l'equip figuerenc de l'Institut Alexandre Deulofeu ad149 s'ha imposat en el torneig local de robòtica First Lego. Hi han participat més de 130 joves en una competició que ha tingut lloc a l’Escola Politècnica Superior, al Campus Montilivi. Enguany ha girat a l’entorn de la millora de la qualitat dels aliments i a la prevenció de la contaminació alimentària.

El premi absolut dóna pas a l’equip de l’IES Alenxandre Deulofeu, aD149, a la final espanyola, que se celebrarà a Pamplona el proper 11 de març. Aquest premi s’atorga a l’equip que més ha destacat per ser un model de respecte als valors FIRST LEGO League i per haver aconseguit l’excel·lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el projecte científic.

La Universitat de Girona, la Fundació Príncep de Girona i la Fundació Scientia, amb el suport del Consell Social de la UdG, han organitzat conjuntament aquest repte de robòtica d’abast mundial adreçat a nois i noies d’entre 10 i 16 anys. L’esperit d’aquest desafiament, que s’ha desenvolupat en un ambient esportiu, festiu i de cordialitat, se centra en lacoopertició, un concepte importat de la terminologia anglosaxona que suma cooperació i competició.

L’acte ha comptat amb l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot; els vicerectors de la UdG, Martí Casadesús, de Planificació i Qualitat, i M. Rosa Terradellas, d’Estudiants, Cooperació i Igualtat; Mònica Margarit, directora general de la Fundació Príncep de Girona, i Ricard Huguet, president de la Fundació Scientia.

La iniciativa, que té caràcter internacional i està promoguda a l’Estat espanyol per la Fundació Scientia, pretén fomentar futures vocacions científico-tecnològiques, transmetent els valors de la innovació, la creativitat i el treball en equip.

Des de les 9 del matí més de 130 participants de 16 formacions provinents de diversos instituts de secundària i d’iniciatives particulars han pres part en una competició amb els robots autònoms que han construït i programat, prèviament, ambLEGO® MINDSTORMS® NXT per solucionar un conjunt de missions sobre seguretat alimentària.A més a més, el repte ha contemplat la presentació d’un projecte científic relacionat i la defensa davant un jurat del projecte tècnic que recull els detalls de la construcció del robot.

Els equips han comptat amb el suport d’un entrenador, en la majoria dels casos un professor, que durant les vuit darreres setmanes els ha guiat i assessorat en la preparació de les proves.