L'enxampen amb 70 quilos d'haixix a Figueres i salta per un pont de 8 metres

2010-02-03 22:13

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial de Girona han detingut a Figueres el dia 2 de febrer Oubaid J, de 22 anys d’edat, nacionalitat francesa i veí de Montpellier, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, un delicte contra la seguretat del trànsit i un d’atemptat als agents de l’autoritat.
 

Al voltant de la mitjanit, agents de l’àrea regional de recursos operatius, mentre estaven fent un control a la sortida 4 de l’AP-7 a Figueres, van observar un vehicle que al veure el dispositiu policial frenava de forma brusca. Finalment el cotxe va passar pel control, on els agents el van aturar.

Els policies van comprovar que a dins el vehicle hi anava un sol ocupant, el conductor, i que a l’interior hi portava unes bosses de color negre. Quan els agents van indicar al conductor que entrés a la zona de control de vehicles per escorcollar-lo, aquest va accelerar i va intentar fugir.

Els agents el van interceptar uns 50 metres més lluny i van observar que el conductor baixava del cotxe i fugia corrents a peu. Durant la fugida, l’home va saltar per un pont d’uns 7- 8 metres però no va resultar ferit de gravetat.

Quan els mossos van escorcollar el vehicle, van obrir les bosses i van comprovar que a l’interior hi havia uns embolcalls de color marró d’una substància vegetal premsada, presumiblement, haixix. Davant les evidències els agents van detenir el conductor del cotxe.

Després de fer els comprovacions pertinents es va poder constatar que es tractava d’uns 70 kg d’haixix. Els agents també van esbrinar que el vehicle que conduïa el detingut constava com a sostret a França, fet pel qual també se’l considera responsable d’un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.