L'entorn natural de Sant Ferran i quatre personatges lligats a la fortalesa protagonitzen el quart llibre dels Amics del castell

2017-11-19 16:00

S'ha presentat el quart episodi publicat per l'Associació d'Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres titulat "Un entorn natural i quatre personatges". Es tracta d'un llibre amb dos blocs diferenciats.  En el primer, Josep Mª Dacosta, biòleg de professió i des de sempre un estudiós del paisatge, de la flora i fauna empordaneses, hi descriu la posició geogràfica del castell i el seu entorn natural.

El segon apartat presenta les històries de quatre personatges, alguns dels quals prou coneguts, i d'altres que es volen recuperar de l'oblit.

En primer lloc el capità Narcís Massanas, del que escriuen Gerard Bussot i Cristina Ribot. La segona aportació és la de l'alcalde de Figueres que exercí el càrrec del 1995 al 2007, Joan Armangué, que escriu sobre la curta estada d'Abdon Terradas al castell, on hi fou empresonat per causa de les seves idees polítiques.

El capítol següent és la història del General José Marina, basada en el seu full de serveis, escrita pel Tinent General Carlos Díaz Capmany. Finalment Josep Playà, articulista de La Vanguardia  i especialista en temes dalinians, narra l'estada de Salvador Dalí al castell, com a soldat de quota.

Fotografia: Martí Dacosta