L'empresa figuerenca Autèntics Bombons Belgues by Alyona enviarà 500 rajoles de xocolata als afectats pel volcà de La Palma

2021-12-01 11:30

L’empresa figuerenca Autèntics Bombons Belgues by Alyona mostrarà la seva solidaritat amb els afectats per l’erupció del volcà Cumbre Vieja de l’illa de La Palma amb l’enviament de 500 rajoles de xocolata (250 de xocolata negra i 250 de xocolata amb llet), amb les quals vol contribuir a “evadir-los, encara que només sigui una estona, de tot el patiment i dolor que senten”, explica Alyona Hnidko, mestra xocolatera i propietària de l’establiment. 

Per fer-ho possible, Autèntics Bombons Belgues by Alyona compta amb la col·laboració de les empreses xocolateres CACAO-BARRY i SARRATS FLEQUERA, que cedeixen una part dels més de 50 kg de xocolata necessaris per a l’elaboració d’aquestes 500 tauletes. “Voldria
destacar que tot el meu equip s’ha bolcat en aquesta iniciativa solidària”, diu Hnidko, que assenyala que l’elaboració del mig miler de rajoles comporta una setmana de feina.

La idea de col·laborar amb els afectats per l’erupció del volcà va sorgir després de veure, a través dels mitjans de comunicació, les imatges que dia rere dia arribaven des de l’illa de La Palma. “La veritat és que imposaven molt, i encara ara ho fan. Veure com hi ha gent que havia de marxar de casa seva sense saber si podrien tornar-hi o què hi hauria quan tot això passi, era colpidor”, relata Alyona Hnidko. Aquesta no és la primera vegada que Autèntics Bombons Belgues by Alyona porta a terme una iniciativa solidària, ja que també ha col·laborat amb la Fundació Oncolliga Girona.

Alyona Hnidko i el seu marit van decidir obrir, el desembre del 2017, Autèntics Bombons Belgues by Alyona arran de l’afició d’ella per la pastisseria i la xocolateria. En aquest establiment, situat al número 84 del carrer Nou de Figueres, l’Alyona és l’autèntica ànima. Es dedica a l’elaboració diària de bombons i xocolates amb el millor cacau belga, CACAO-BARRY.

Cal destacar que tots es fan a mà, un a un, com s’elaboren les coses realment bones. “Podríem dir que són bombons d’alta costura, on cadascun és una peça única”, explica.