L'empresa empordanesa Aquamarina Costa Brava ofereix omplir piscines amb aigua de mar com a solució davant la sequera

2024-01-30 12:00

Aquamarina Costa Brava, amb seu a Ullà (Baix Empordà) i referent en el tractament i envasat d’aigua de mar microfiltrada, ha posat en marxa Aquamarina Pools, una iniciativa que ofereix la possibilitat d’omplir piscines amb aigua captada directament del mar. Aquest servei té com a objectiu proporcionar solucions davant l’actual context de sequera i les restriccions que aquesta ha comportat. Està dirigit a empreses i a particulars de les comarques de Girona i de Barcelona. Per fer-ho possible, treballa amb camions cisterna de 24.000 litres, que transporten l’aigua fins al punt d’entrega.

Judit Puig, sòcia fundadora d’Aquamarina Costa Brava, explica que “l’any passat vam conscienciar-nos de la problemàtica que hi ha a Catalunya i que afecta, per exemple, a l’hora de regar els camps i també per omplir les piscines degut a la manca d’aigua. Aquesta situació ha anat empitjorant amb el pas del temps i les previsions tampoc són gaire favorables, pel que com a empresa vam decidir actuar. Nosaltres disposem d’aigua i podem ajudar a l’hora d’omplir piscines. Vam trobar aquesta solució i aquest any l’hem posat en marxa. Amb poc temps hem detectat que hi ha un interès creixent per part dels nostres clients i cada cop tenim més demanda”.

Actualment Aquamarina Pools pot arribar a omplir entre 2 i 3 piscines cada dia, depenent de la seva localització i capacitat. El context de sequera és encara recent i l’empresa s’està adaptant a la nova situació, però tot i això disposa d’una llista d’espera de prop de dues desenes de piscines per emplenar. Davant d’aquest creixement, l’empresa es planteja ampliar el nombre de camions cisterna. “L’acollida és molt positiva perquè la gent se n’ha adonat que l’aigua de mar és en aquests moments l’única alternativa per resoldre aquesta situació”, explica Puig. La companyia considera que encara que es reverteixi la sequera, aquesta alternativa “continuarà sent molt bona en el futur perquè l’aigua del mar és un recurs abundant que permet alleugerir la pressió sobre la resta de recursos hídrics, que podrien destinar la seva aigua per a d’altres usos com ara els cultius o el consum humà i animal. També els motors de les piscines cada vegada estan més ben adaptats, pel que el dia de demà pot ser una opció excel·lent i del tot vàlida”.

Aquamarina Pools treballa amb aigua de mar, que té una salinitat més elevada que la de les piscines d’aigua salada. Malgrat això, aquesta salinitat no compromet els sistemes ni els motors de les piscines més modernes. Segons els responsables e l’empresa gironina, aquesta iniciativa compleix la normativa vigent de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que només permet “l’ompliment de les piscines d’aigua de mar que s’omplen i es buiden sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques”.

La biòloga Anna Fauquet, responsable de Qualitat i Seguretat Alimentària d’Aquamarina Costa Brava, explica que l’aigua de mar “té un munt de beneficis per al nostre cos, tant a nivell intern com extern”. Afegeix que “disposem de diverses zones de captació a la Costa Brava per assegurar-nos que sempre obtenim l’aigua de la millor qualitat. També tenim molta cura amb els moments i les condicions climatològiques en les que realitzem les captacions. Transportem i subministrem l’aigua directament al client un cop captada del mar”.