L'Embarraca't 2016 combinarà ska, rock dur, pop i folk festiu

2016-04-05 09:00

Ja es coneix la programació de l'Embarraca't de Figueres 2016 que comptarà amb grups Blaumut, New York Ska-Jazz Ensemble, Maldita Nerea, Germà Negre o Orquestra Di-Versiones, entre d'altres. Serà una combinació d'estils que van de l'ska al pop passant pel rock dur i el folk festiu. Una quinzena d'entitats hi tindran la seva barraca a l'habitual emplaçament dels darrers anys, la plaça Europa del recinte firal.

La primera nit, el divendres 29 d'abril, té un clar component skatalític, el grup americà New York Ska-Jazz Ensemble amb més de vint anys de trajectòria es converteix d'un cartell que compartirà amb Esne Beltza del País Basc i els osonencs Ressaka.

El dissabte 30 agafa aires més rockers amb els experimentats Berri Txarrak de Lekunberri amb dues dècades d'escenaris a les espatlles; el grup empordanès de versions Vacas Sagradas que recuperen cançons de Barricada, Leño o Barón Rojo i els guanyadors del Concurs Joan Trayter de l'any passat Cru.

El dilluns 2 de maig, vigília de la festa local, Blaumut tornen a la ciutat després d'omplir la Rambla aquest passat estiu al Festival Acústica, els acompanyaran dos grups de casa, les versions engrescadores, mestisses i rockeres de Julay's i la nova aventura musical del periodista i escriptor Jair Domínguez Caritat Humana.

El darrer cap de setmana s'encetarà el divendres 6 de maig amb una bona dosi de folk actualitzat amb els Germà Negre de Banyoles i els Ebri Knight del Maresme.

I la cloenda de l'Embarraca´t tindrà un major predomini pop amb els Crossing que presenten el seu segon disc "Desfés-te de festa", els murcians  que repassaran tots els seus èxits i el gran final de festa amb el trepidant repertori de l'Orquestra Di-Versiones.

El cartell d'enguany és obra de Guillem Rim.