L'editorial Úrsula Llibres de Lladó presenta els dos primers volums de la col·lecció 'El món segons Jordi Puig'

2020-12-13 13:00

L'editorial independent Úrsula Llibres de Lladó acaba de publicar una nova col·lecció. Amb el nom "El món segons Jordi Puig" veuen la llum els dos primers volums: Fotocromos Dentichlor i Àlbum de família, dos projectes cuinats durant la pandèmia a quatre mans entre el fotògraf Jordi Puig i el dissenyador Alex Gifreu. 

El primer volum reprodueix fotocromos d'artistes de cinema com Estrellita Castro o Fernando Fernán Gómez; fotocromos que s'incloïen en el tub de pasta dentifrícia Dentichlor. Compta amb un text de la crítica de cinema Imma Merino que dóna la seva visió sobre el cinema de la postguerra espanyola.

El segon és un recull de fotografies trobades en mercats de vell, fotografies de famílies anònimes que, un cop trencada la cadena de custòdia, perden el seu sentit, la seva força. Inclou un text de l'escriptora Cristina Masanés que glosa la significació de l'àlbum familiar i, en definitiva, de la família, que descriu com "un entramat emocional d'alt voltatge".

A més dels que trobareu a les llibreries, se n'ha fet una edició de 100 exemplars numerats i signats per l'autor que s'acompanyen d'un fotocromo original i una fotografia familiar similar a les reproduïdes al llibre. Aquests es poden obtenir a través de la web d'Úrsula Llibres.

Amb aquesta col·lecció de llibres il·lustrats, Jordi Puig ha volgut organitzar i aprofundir en les seves dèries, fixacions i sospites.