L'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries va rebre 11.120 visitants l'any passat

2012-01-12 13:00

El museu ha realitzat una valoració molt positiva del nombre de visitants que han passat per l’espai al llarg del 2011. Un total de 11.120 persones han passat per l’espai museístic i 2.421 persones n'han estat usuàries en els diferents tallers i conferències que s’hi han realitzat.

Al llarg de tot l’any les visites mensuals han estat equilibrades en nombre de públic, tret dels mesos de desembre i febrer que hi ha hagut un lleuger descens. Per primera vegada les visites del mes d’octubre han arribat a superar les del mes d’agost, 2.782 visitants han passat per les instal·lacions. El museu durant aquest mes va acollir la Ruta de l’Art, una iniciativa que aquest any ha arribat a la seva quarta edició i que s’ha consolidat com demostren les xifres. 

Entre els visitants provinents de Catalunya, el de la província de Girona, s’ha consolidant en la primera posició per davant del públic de Barcelona, Tarragona i Lleida. El segon grup de visitants ha estat el públic europeu, destacant el visitant francès com el més nombrós, seguit del públic d’ Alemanya, Països Baixos, Itàlia i Bèlgica. Pel que fa al públic de la resta de l’Estat Espanyol, és el menys nombrós, predomina la visita de les comunitats autònomes de València, País Basc, Madrid i Castella la Manxa.

L’Ecomuseu-Farinera romandrà tancat al públic del 16 al 23 de gener amb motiu de l’acció del tractament de desinsecció que anualment es realitza com a mesura de conservació preventiva de les maquinàries que formen part de la col·lecció del museu.