Laura Masramon ofereix un curs de tast de vins en diferents cellers de l’Empordà

2017-01-19 11:30

Els cursos d’iniciació al tast de vins i olis que ofereix la sommelier Laura Masramon enguany es faran en diferents cellers de la Ruta del vi DO Empordà. Cada un dels vuit tallers de tast tindrà lloc en un celler diferent, tot fent ruta per la carretera del vi de l’Alt Empordà que va de Roses a Cantallops. El primer celler que acollirà el curs el proper diumenge 22 de gener 2017 és el celler d’Espelt Viticultors situat a Vilajuïga, seguit d’Empordàlia també a Vilajuïga, la Cooperativa Agrícola de Garriguella i el Mas Llunes situat també a Garriguella. El curs seguirà a l’abril fent ruta de cellers per Masetplana, trull i celler situat a Garriguella, Cellers d’en Guilla de Rabós, La Vinyeta a Mollet de Peralada i finalment Masia Serra a Cantallops.

D’aquesta manera els gairebé 30 participants podran conèixer un celler al mateix temps que reben un taller formatiu. Com era d’esperar els cellers ha fet propostes per tal que els participants allarguin la seva estada tot fent una visita guiada pel celler, quedant-se a dinar o a fent un tast dels seus vins. Alguns inclús ofereixen allotjament a la vora pels que vinguin de més lluny, rutes en 4x4 per les vinyes o esmorzars de forquilla per tal de no començar el tast de vins amb l’estómac mig buit.

En els tallers d’iniciació del curs de nivell 2 que es faran al gener i al febrer, es podran tastar vins de l’Empordà entre moltes d’altres referències d’arreu del món. El primer taller Les aromes del vi fa un recorregut intensiu per les diferents varietats de raïm per tal d’explicar l’origen de les aromes primàries, així com les aromes secundàries, terciàries i els possibles defectes del vi. En el segon taller Els sabors del vi, el focus es posa sobre les papil·les gustatives podent tastar vins dolços i salats, àcids, amargs i descobrir el nou gust, l’umami, així com les diferents textures de cada vi. El tercer taller explora els vins d’agulla i els vins escumosos de tot el món. I el quart taller explica les diferents maneres d’envellir un vi, i es tasten vins que han passat per criança en bóta de roure, en bóta de castanyer, en àmfora, en inox i en ampolla, entre d’altres.

Tothom que hi vulgui participar pot entrar al web www.lauramasramon.com per trobar tota la informació i fer la inscripció online. O trucar al 609199086 o enviar un e-mail a enoturisme@lauramasramon.com.