L'associació Medusa organitza una jornada contra les violències masclistes

2021-11-10 17:00

El pròxim 22 de novembre, Medusa organitza la I Jornada contra les violències masclistes, Mirades entrecreuades. Aquesta jornada pretén reflexionar sobre la importància d’obrir la mirada en l’abordatge i prevenció de les violències masclistes i de tenir en compte les perspectives diverses (comunitària, interseccional, antiracista, etc) que ens ajuden a comprendre de forma més àmplia la dimensió d’aquestes violències. L'activitat compta amb el suport de l'Ajuntament de Figueres i del Pacto de Estado contra la violencia de género.

Programa

17.00 – 17.30 Presentació institucional i Benvinguda a càrrec de Medusa.

17.30 – 18.15 Conversa «La importància de la interseccionalitat en l’aproximació a les violències masclistes», amb Habby Jawo (Associació Amunt i Crits) i Ariadna Vilà (Associació Valentes i acompanyades). Conversa conduïda per Medusa.

18.15 – 19.00 Xerrada «Posar fi a la violència de gènere aïlladora per protegir a qui protegeix», amb Mar Joanpere (Doctora en Sociologia i activita)

19.00 Pausa

19.10 Projecció del documental La luz invisible, creació de l’entitat Hèlia Dones.

20.00 Col·loqui amb algunes de les protagonistes del documental.

20.30 Fi de la Jornada

Inscripció

Amb l'objectiu de controlar l'aforament de la sala, les inscripcions a la jornada es poden realitzar aquí: https://www.medusa.cat/mirades-entrecreuades/

Medusa

Medusa és una associació sense ànim de lucre nascuda a Figueres. Amb vocació transformadora i compromesa, aposten per la introducció de la perspectiva de gènere en clau feminista a través de la prevenció, la formació, l’assessorament i l’acompanyament. A Medusa treballen per abordar totes les formes a partir de les quals s’expressa el patriarcat i per crear relacions col·lectives basades en la igualtat i en el reconeixement de la diversitat.