L'associació Dona Dóna Alt Empordà reclama un pessebre amb un naixement més realista amb la col·laboració del Pessebre Vivent de Llers

2016-12-19 10:00

L'Associació Dona dóna Alt Empordà, Grup de Suport a la Lactància Materna, s'ha reunit amb algunes de les mares i famílies sòcies i usuàries de l’entitat en un acte de normalització de la Lactància Materna relacionada amb les dates de nadalenques en les que es mostra el naixement de Jesús en molts pessebres. 

Des de les entitats, comenten que aquests dies el que se celebra és la maternitat i per això la volen mostrar tal i com és. Després de veure imatges censurades de les figuretes d'un pessebre on Maria dóna el pit al Nen Jesús, i després de comprovar que a totes les llars majoritàriament les figuretes del pessebre mostren una imatge irreal, van proposar a l'organització del pessebre de Llers si volien col·laborar i ajudar a mostrar aquest moment del postpart tal i com hauria de ser: el nadó junt a la mare, recent parida i per tant estirada, i a poder ser en contacte amb el pit, que escalfa i alimenta. Sant Josep a prop de la díada, contenint i abraçant el moment especial també per a ell. Una o dues dones prop de la mare oferint suport i acompanyant. I les visites, respectuoses, oferint uns regals preuats per a una família que neix: menjar cuinat, un portanadons i suport a la lactància materna, que moltes vegades vol dir oferir també intimitat a la família. 

També esperen que aviat els pessebres dels mercats de Nadal mostrin figuretes més realistes en aquest sentit, per a que els infants quan muntin el pessebre a casa seva, identifiquin la naturalitat del moment. 

Un cop més amb un acte com aquest l'Associació Dona dóna vol sensibilitzar la població mostrant l'alletament matern com un acte natural i normal, visibilitzant-lo per tal de normalitzar el fet d'alletar i que cada vegada més dones puguin sentir-se còmodes alletant on sigui. En aquesta ocasió l'associació ha comptat amb la complicitat de l'organització del Pessebre Vivent de Llers. Des de l'Associacó juvenil Brullersenca se'ls ha donat suport en aquesta iniciativa des del primer moment mostrant gran interès per la reivindicació.