L'Arxiu de Roses publica més de 1.400 fotografies històriques al web municipal

2014-12-15 16:30

L'Arxiu Municipal de Roses posa a disposició del públic, a través de la web municipal, un cercador d'imatges que permet divulgar el ric i extens patrimoni fotogràfic de Roses. Amb una presentació senzilla i intuïtiva, l'AMR posa a l'abast dels usuaris un fons que actualment reuneix 1.406 fotografies datades dels segles XIX i XX i que s'anirà ampliant gradualment.

Escriure una paraula clau relacionada amb allò que es vol trobar és suficient perquè el nou cercador de l'Arxiu Municipal seleccioni totes aquelles imatges relacionades amb el fet o indret buscat, sigui quina sigui l'època de realització de la fotografia. Altres possibles vies d'accés a les diferents imatges del fons són mitjançant la col·lecció fotogràfica a on correspongui, o bé seleccionant l'autor de la mateixa. Un cop triada, el cercador ofereix una imatge de la fotografia, permetent a més engrandir-la per tal d'analitzar-ne millor el contingut.

La intenció de l'Arxiu Municipal és el d'anar publicant gradualment noves col·leccions fotogràfiques que permetran conèixer millor l'evolució històrica de Roses en els seus diversos vessants: econòmic, social, polític, festiu, religiós o esportiu. 

En definitiva, una oportunitat única, senzilla i a l'abast de qualsevol persona per descobrir Roses a través de les imatges, des de les darreries de segle XIX fins als encara recents anys 70. Un viatge a través del temps i de les fotografies.