L'Arxiu Comarcal organitza un curs de recerca d'avantpassats per Internet

2015-03-18 13:00

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà organitza per al divendres dia 17 d'abril un curs destinat a familiaritzar al genealogista o persona que fa recerca en història d'avantpassats en les tecnologies, recursos i metodologies que ens ofereix la informàtica i Internet en el procés de recerca genealògica. El curs està programat en una sola sessió de tres hores de durada, que se celebrarà a la seu del Consell Comarcal i en la qual s’analitzarà el procés de recerca en genealogia i es presentaran en detall recursos existents a Internet que poden facilitar aquesta tasca.

La sessió serà clarament participativa. El professor mostrarà com usar aquests recursos per a fer recerca específicament genealògica. Es plantejaran casos i situacions en què els assistents podran participar i col·laborar. El curs està adreçat tant a persones que volen iniciar-se en la recerca genealògica com a persones que, ja tenint certa experiència, volen aprofitar la informàtica com els recursos existents a Internet per a millorar el seu procés de recerca genealògica. En principi, no és necessari un coneixement previ en informàtica, encara que unes nocions mínimes en què consisteix fer genealogia són desitjables.

El contingut del curs inclou una introducció a la genealogia, seguit d'unes indicacions sobre els passos a seguir en la construcció d’un arbre genealògic. A continuació s'analitzaran els recursos genealògics a Internet i molt concretament el portal de FamilySearch, amb informació sobre el seu funcionament i un exercici pràctic. Hi haurà una explicació introductòria del professor i la participació activa dels assistents, en cada apartat del contingut.

El curs serà impartit per Enric Mayol Sarroca, doctor enginyer en informàtica per la UPC i professor a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la mateixa universitat. Vocal de noves tecnologies a la Junta Directiva de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lografia i Nobiliària (SCGHSVN) en l’àmbit de la genealogia. Com a afeccionat a la genealogia té especial interès a nivell de recerca en l’e-learning, els sistemes d’informació, l’enginyeria del software, bases de dades i l’ús de les noves tecnologies. 

El preu de la matrícula és de 10€ i les places són limitades. Les inscripcions poden fer-se a l'Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà 972670178 (telèfon) o bé al correu electrònic: acaltemporda.cultura@gencat.cat