L'Arxiu Comarcal ha rebut més de 3.000 consultes durant els primers tres mesos de 2013

2013-05-15 11:00

Recentment l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha començat a tenir accés a les dades estadístiques de les consultes que ha rebut, tant presencials com de la pròpia pàgina web (https://cultura.gencat.cat/arxius/acae). “En aquest sentit s’ha comprovat com el volum de serveis prestats és realment molt alt, amb un total de 3020 persones que han requerit els nostres serveis durant el primer trimestre d’any”, segons ha explicat la responsable de l’equipament, Erika Serna. 

El desglossament de les consultes és el que segueix: 1.020 s’han fet al mateix cercador de fons i documents de l’ACAE on s’hi exhibeixen la descripció de poc més de 300 fons documentals amb 116.000 unitats descrites, de les quals es poden descarregar alguns documents digitalitzats. Cal recordar com no tots els documents són públics, ja que hi ha una legislació que protegeix i limita determinada documentació, de manera que el volum descrit és molt més gros.

D’aquests documents consultables on line, hi ha unes 20.000 fotografies; 872 consultes s’han efectuat mitjançant l’entrada al portal web, amb 1.906 visualitzacions de pàgina, i 41 descàrregues del catàleg Sumaríssim sobre els consells de guerra gironins. Les persones que s’han desplaçat personalment a l’Arxiu han estat 112, a més de 33 consultes ateses per correu electrònic. Per acabar, cal sumar les 144 persones que han entrat a xacpremsa de l’ACAE amb 2.771 visualitzacions de pàgina. 

“Podem constatar un canvi del perfil de l’usuari dels arxius, atès que la majoria de consultes fa temps que es poden fer on line des de qualsevol ordinador. Realment hem obert una porta a la informació des de l’Empordà amb un resultat molt gratificant i que, amb el pas del temps, esperem que encara sigui més conegut i emprat”, afegeix Serna.