L'Arxiu Comarcal fa 25 anys

2016-02-16 18:00

Aquest 16 de febrer fa 25 anys que es va inaugurar l'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà (ACAE), amb l´assistència del president de la Generalitat, Jordi Pujol, i altres autoritats del país. Instal·lat a l'ala oest de l'antic escorxador municipal, edifici construït l'any 1907 per l'arquitecte modernista Josep Azemar, té com a principal objectiu la conservació, la protecció i la difusió del patrimoni documental, tant públic com privat, de l'Alt Empordà.

La directora de l'Arxiu, Erika Serna, recorda que “custodiem 1.664 metres lineals de documentació, que va des del segle XI fins a l'actualitat, accessible i en part consultable al cercador Arxius en Línia, d’on es poden descarregar lliurement més de 300.000 imatges. Cal assenyalar els nombrosos fons d'institucions i associacions, els protocols notarials del segle XIX, fons judicials i d'algunes empreses i fons patrimonials. Compta també amb una extensa informació del patrimoni documental de la comarca”.

La directora afegeix que “a l’ACAE s’hi han organitzat nombroses activitats culturals i divulgatives, com cursos de paleografia, genealogia, arxivística, conservació i restauració, fotografia, conferències, visites guiades, tallers... fent de l’espai un centre cultural i arxivística viu i obert a la societat. El balanç és altament positiu, encara que el futur és molt prometedor, ja que la incorporació de la informàtica ens ha obert unes portes, fins fa poc, impensables”.

Amb motiu de l'efemèride s'ha creat un logo commemoratiu, s'ha editat un punt de llibre i s'ha elaborat una visita virtual que es pot visionar a la pàgina web de l’Arxiu.


 

Lloc de cerca