L'artista figuerenc Adrià Ciurana guardonat amb un dels premis de la Biennal de la Jeune Création

2013-10-22 17:00

El figuerenc Adrià Ciurana Geli (Figueres, 1985), ha estat guardonat amb un dels tres “Grands Prix” atorgats en l’edició 2013-2015 de la Biennal de la Jeune Création Européene (JCE) entre els 48 artistes participants.

Així ho van anunciar Jean-Loup Metton, alcalde de Montrouge, Andrea Ponsini, comissari de la Biennal JCE i Marc Partouche, president del jurat internacional, el passat dimecres 16 d’octubre en el decurs de la inauguració de l’esdeveniment, a la que van assistir els artistes catalans que hi participen, juntament a Anna Capella, directora del Museu de l’Empordà, i Mar Casas, regidora de Difusió i Màrqueting de l’Ajuntament de Figueres i membre del plenari del Museu de l’Empordà.

El guardó suposarà per a l’artista figuerenc una dotació de 2.000 € gentilesa de Crédit Agricole, patrocinador de l’esdeveniment, i la possibilitat d’exposar a l'Académie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles el mes d’abril de 2014, dins el programa "off" de la fira Art Bruxelles, juntament als altres guardonats, el tàndem d’artistes holandesos Frank Blommestijn i  Michiel van der Werf, i l’hongarès Krisztián Kristov.

L’Ajuntament de Figueres i el Museu de l’Empordà van anunciar fa uns mesos la participació a la Biennal de la Jeune Création Européene (JCE). Això ha suposat que sis joves artistes catalans prenen part en aquest projecte internacional d’arts visuals liderat per l’Ajuntament de Montrouge (París).