L'arpista José Antoni Domené al Cercle Sport el dia 3

2010-11-29 14:30

Joventuts Musicals de Figueres programa l'actuació de l'arpista José Antonio Domené aquest proper divendres (21.00) a l'auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport de Figueres.

José Antonio Domené (Alberca de las Torres, Múrcia) realitza estudis professionals al Conservatori Professional de Música de Múrcia. Posteriorment, ingressa al Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb María Rosa Calvo-Manzano amb qui finalitza els estudis superiors d’arpa i pedagogia el 2008. En 2010 finalitza els estudis de postgrau al Royal Collage of Music de Londres sota la direcció de Ieuan Jones, becat amb el Ruth West Award. També ha rebut classes magistrals de Marisa Robles.

Entre els guardons rebuts, destaquen la menció d’honor del Concurs Nacional Intercentros (2002), el premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (2007) o el premi de la Fundació Miguel Ángel Colmenero (2009).

A més, ha estat guardonat amb els primers premis del Concurs d’arpa Arpa Plus i el premi especial Víctor Salvi (2001, 2002). Dos anys més tard, li concedeixen el primer premi al Concurs Internacional de la UFAM (Aix-en- Provence) i en 2006 el premi a Courbevoie (París).

En 2002 obté la plaça d’arpista titular de l’OJRM (Orquestra de Joves de la Regió de Múrcia) que va ocupar fins el 2007. Ha col·laborat en importants orquestres nacionals i internacionals com l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx, la de l’Òpera de Brasov (Rumania), la Filharmònica Eslovaca, l’Estatal de Sant Petersburg, la Simfònica de Massachussets, entre d’altres.

Ha ofert nombrosos concerts arreu de l’Estat espanyol, ha participat en enregistraments en directe com a solista i amb formacions de cambra per a Radio Clásica de RNE i ha publicat el llibre El Arpa en la Antigua Grecia (edicions ARLU).