L'àrea de Joventut del Consell Comarcal presenta Okup'Alt al Move de Perpinyà

2012-12-18 13:00

Aquest dilluns i dimarts el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, i el tècnic comarcal de l’àrea, Jordi Claparols, participen a Perpinyà en una sessió del projecte Move (Mobilité vers l’Europe), una iniciativa finançada pel Programa per l’educació i la formació al llarg de la vida de la Comissió Europea. 

Aquesta actuació implica intercanvis d'accions i bones pràctiques entre organitzacions de França (Mission Locale Jeunes des Pyrénées Orientales, que és el coordinador del projecte i té la seu a Perpinyà), Austria (Best Institut, de Viena), Alemanya (Gewerkstatt, de Bochum) i Espanya (Consell Comarcal de l’Alt Empordà). 

El projecte dura dos anys i té per objectiu sensibilitzar i reforçar les competències dels agents i professionals que donen suport al col·lectiu juvenil en la promoció de la mobilitat europea i el treball en xarxa, com a factors de lluita contra les desigualtats i l'exclusió. 

Pere Giró ha explicat que “nosaltres presentem les diferents accions que realitzem en formació i ocupació juvenil a la comarca i sobretot l'experiència del Projecte Okup'Alt, que és la que han trobat més interessant. El resultat dels intercanvis i el treball en comú ha de ser l'elaboració d'una guia de bones pràctiques en ocupació juvenil a nivell europeu”.