L'Anxova Milionària de l'Escala reparteix 80 milions d'euros del primer premi de la Loteria del Nen que també arriba a Figueres

2023-01-06 13:30

L’Anxova Milionària de l’Escala ha repartit, avui divendres 6 de gener, un total de 80 milions d’euros corresponents a la Loteria del Nen de la Loteria Nacional. L’administració altempordanesa ha celebrat el primer premi, dotat amb 200.000 euros cada dècim, ja que el premi correspon a 2 milions d’euros per sèrie. El número agraciat ha estat el 89.603 i dels 500 dècims se n’han venut un total de 400. Cada dècim costava 20 euros. De 40 sèries, 9 d’elles han anat a parar a Figueres, en una botiga del barri del Culubret, i les restants totes s’han comprat a la finestreta de l’administració.

Fèlix Pons, responsable de L’Anxova Milionària, explica que “no tenim paraules i estem desbordats per tot el que ens està passant. Hem vingut a treballar com un dia qualsevol, pendents del sorteig, i en el moment que ha sortit el primer premi ja no hem pogut donar a l’abast amb tot, ni respondre al telèfon”. Parla d’un número “molt repartit” i afegeix que l’ha comprat “gent del poble, de l’entorn i persones que estimen l’Escala i que hi passen els caps de setmana”. “Ja era hora que, a part de les anxoves, l’Escala sigui un poble famós per una altra cosa”, ha remarcat.

L’administració de loteria número 1 de l’Escala, situada al número 9 del carrer Enric Serra, no ha parat de repartir premis des de la seva creació, el 1986, ara fa 37 anys. Els més habituals han estat amb els jocs de La Quiniela, la BonoLoto, la Loteria Primitiva, el Gordo, l’Euromillón i la Loteria Nacional.

L’any passat, pel sorteig extraordinari del Dia del Pare, va repartir 3,9 milions d’euros. Al 2015 va fer dos números anteriors al primer premi de la Loteria Nacional, i al 2014 va repartir gairebé 14,5 milions d’euros en premis, entre ells el més gran de la història a les comarques gironines, 12.330.000 euros amb el Gordo de la Primitiva. El desembre de 2006 també va repartir 9 milions d’euros. Només sis mesos abans, ja havia tocat un altre primer premi, que en aquella ocasió va deixar 3 milions d’euros a l’Escala. Exactament la mateixa quantitat que es va repartir amb el primer premi del sorteig del 24 de maig de 2007. L’any 2004 es va vendre el primer premi del sorteig del dijous del mes de gener, situació que es va repetir el gener de 2016.