L'alta velocitat ajuda a desestacionalitzar el turisme gironí

2014-03-06 16:00

El gerent del Mercat Nord-Est-Mediterrani de Renfe Viajeros S.A., Félix Martín, ha assegurat aquest matí que la línia d’alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa ja ha tingut una incidència positiva i concreta en el turisme gironí, en el seu primer any de funcionament. Ho ha dit en el marc de la conferència “Alta velocitat per al l’economia i el turisme gironí” que forma part de les jornades Girona Turisme Networking, organitzades per l'Espai Armengol de Vilajuïga.

El màxim responsable dels Serveis d’Alta Velocitat del corredor Madrid-Barcelona-Frontera Francesa ha explicat que, des de la posada en funcionament i fins a dia d’avui, un 30% del milió de viatgers del servei AVANT amb origen o destí a Figueres i Girona han realitzat el trajecte durant el seu temps d’oci. A aquests usuaris cal afegir una part important dels 320.000 viatgers de l’AVE, ja que la majoria de viatges es realitzen durant el període d’estiu i durant el cap de setmana. 

Martín ha afegit que l’alta velocitat pot ajudar a desestacionalitzar el turisme gironí i,  en aquest sentit, ha afirmat que un dels grans objectius a curt, mig i llarg termini de la companyia Renfe és potenciar la col·laboració amb el territori per oferir paquets turístics que incloguin el bitllet i una oferta complementària amb serveis, com allotjament, museus, gastronomia i la resta d’atractius de les comarques gironines. Així matix, s’ha referit a l’impacte positiu de la línia en el medi ambient, ja que en aquest primer any de funcionament s’han deixat d'emetre 18.000 tones de CO2 a l'atmosfera. “Hem aconseguit que la gent hagi apostat pel tren i hagi deixat el cotxe a casa”, ha sentenciat.