L'Ajuntament oferirà visites guiades als Caputxins entre març i maig

2013-02-17 10:00

L’Ajuntament de Figueres treballa en l’organització de visites guiades al convent dels Caputxins de la ciutat. L’objectiu és veure l’estructura de l’església del conjunt, la qual quedarà al descobert només durant dos mesos, entre març i maig. És el període de temps entre la finalització de la primera fase de les obres i el començament de la segona.  

Tot i que encara s’està acabant de treballar en el tipus de visites i el nombre de persones que podran entrar amb cada grup, el Govern municipal vol que tots els ciutadans puguin conèixer aquesta part de l’edifici de la ciutat, abans que no es transformi definitivament en auditori. 

La primera part dels treballs, a part de la millora evident de tota la façana que dóna al carrer Rec Arnau, ha permès la consolidació estructural de l’espai; la construcció d’una nova coberta; de nous tancaments; i, finalment, la realització de les pre-instal·lacions. Unes obres que s’han executat per 1.252.000 euros. La segona fase, que hauria de començar a finals de maig, encara s’ha licitar i té un pressupost d’1.356.000 euros, quantitat que amb tota seguretat serà inferior per les baixes que ofereixen les empreses. Els treballs serviran per enllestir la conversió de l’espai en un auditori d’última generació amb capacitat per a 300 espectadors.