L'Ajuntament de Figueres edita dues guies de serveis en braille

2010-07-24 21:12

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Figueres ha publicat en braille la “Guia de Serveis Municipals per a la Gent Gran” i la “Guia de Serveis per a la Petita Infància de 0 a 3 anys”.

La idea va sorgir després de tancar un exhaustiu estudi sobre la situació de la gent gran a Figueres, centrat en els majors de 75 anys que viuen sols o en parella, coordinat per la Universitat de Girona i presentat el passat mes de juny. D'aquí en va sortir la “Guia de Serveis Municipals per a la Gent Gran”. L'altra, la dedicada a la infància, vol ser una eina útil per a les famílies, per als nous pares i mares principalment, apropant-los aquells recursos adreçats a la mainada que trobaran a la ciutat.

Aquesta iniciativa municipal compta amb la col·laboració de la delegació de l'ONCE a la ciutat i permet arribar a un col·lectiu com és el de les persones invidents. Segons la regidora de Benestar Social, Salut i Sanitat Maria Antònia Bonany “aquesta acció amb un clar esperit inclusiu forma part de la política d'atendre les demandes de diferents col·lectius que es troben en situació de desavantatge per intentar millorar el seu grau de benestar”.

Amb aquestes edicions en braille podran estar informats dels serveis que els ofereixen les administracions públiques i que, segons l'estudi de la UdG eren molt desconeguts per la gran majoria de la població.

Les guies en braille es poden aconseguir gratuïtament a les dependències de Serveis Socials de l'Ajuntament, a la delegació local de l'ONCE i també n'hi haurà per consultar a la Biblioteca Carles Fages de Climent.

 

 

 


Podeu consultar les guies en format PDF en aquest enllaç: https://www.figueres.cat/cat/content/545/benestar-social.html