L’Ajuntament de Roses obre un concurs per escollir el projecte del nou Centre Cívic de la SUF

2010-07-21 22:07

L’Ajuntament de Roses ha convocat un concurs de projectes per a la creació del nou equipament cultural que el Pla de Barris de Roses preveu construir a la Riera Ginjolers, concretament a l’espai que actualment ocupen la Societat Unió Fraternal (SUF) i els dos solars adjacents. Els arquitectes interessats poden presentar les seves propostes fins a finals d’octubre, moment en què un jurat integrat per membres de la corporació, un equip tècnic d’arquitectes i representants de la SUF, valorarà els treballs i assignarà el projecte guanyador.

Amb aquest sistema, el consistori vol potenciar la participació i obtenir una àmplia varietat de visions i projectes que permeti triar l’opció més avantatjosa i que millor s’adapti a les necessitats i a l’entorn del nou equipament. Tal i com s’estableix en el plec del concurs aprovat, es busca un edifici d’alta qualitat arquitectònica, que es relacioni bé en el context de casc antic, social, comercial i turístic de la població, que tingui en compte el comportament energètic i l’eficiència mediambiental, que es doti d’elements arquitectònics innovadors, i que s’adapti amb el programa d’usos fixat.

El projecte guanyador obtindrà un premi de 10.000 euros i l’adjudicació de la redacció del projecte i de la direcció facultativa de les obres de construcció del nou edifici. Es concediran dos accèssits de 2.000 euros cadascun, per a la segona i tercera proposta millor valorades.