L'Ajuntament de Roses i la SUF signen l’acord per a la construcció del nou centre cívic

2010-06-15 13:47

L’Ajuntament de Roses i l’entitat cultural Societat Unió Fraternal (SUF), van signar ahir a la tarda el conveni de cessió que posa en marxa el projecte per a la construcció del nou centre cívic del municipi a l’actual emplaçament d’aquesta entitat, situat al número 19 de la Rambla Ginjolers.

Els socis de la SUF reunits en assemblea el passat mes d’octubre, van votar per unanimitat l’aprovació d’un conveni per a la cessió gratuïta del solar de la rambla Ginjolers que actualment ocupa la seva seu social a favor de l’Ajuntament de Roses, per permetre la construcció d’un equipament cultural destinat a Centre Cívic.  El mateix conveni subscrit detalla que, per la seva part, l’Ajuntament cedeix a la SUF l’ús gratuït de l’espai idoni perquè l’entitat pugui continuar realitzant les seves activitats, espai que inclourà una sala d’activitats (sala de ball) a la planta baixa de l’edifici i amb accés des de la Riera Ginjolers (d’uns 290 m2), la planta soterrània (de 70 m2), i una zona de despatxos a la planta primera (d’uns 60 m2).

El termini fixat per al venciment d’aquesta cessió és de 99 anys, que es computaran a partir del moment en què l’Ajuntament posi a disposició de la SUF les noves dependències per al seu ús. Vençut aquest termini, la SUF podrà continuar amb l’ús i gaudi d’aquestes dependències, només amb demanar-ho a l’Ajuntament un any abans de la finalització de la durada de l’usdefruit.

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, s’ha mostrat “molt satisfeta, perquè arriba el moment d’impulsar aquest important projecte cultural, que esperem esdevingui el nou motor cultural i social que la població de Roses mereix”. Igualment, ha manifestat el seu agraïment a la junta i a tots els socis de la SUF “per la confiança dipositada en l’Ajuntament per tirar endavant conjuntament aquest projecte, amb el qual tota la ciutadania de Roses en sortirà guanyant”.

L’alcaldessa també ha volgut destacar que el nou equipament recollirà les paraules “Unió Fraternal” en reconeixement a la generositat de la SUF envers al poble rosinc, i a la seva trajectòria i a la tasca desenvolupada per aquesta societat, fundada a Roses l’any 1927.

La construcció d’aquest nou equipament cultural s’inclou dins el paquet d’actuacions previstes pel Pla de Barris destinat a la rehabilitació del casc antic de Roses atorgat per la Generalitat de Catalunya, el qual suposa una injecció de 8,63 MEUR durant el quadrienni 2009-2012. A part de les nombroses actuacions urbanístiques contemplades, el Pla de Barris inclou també diverses mesures de dinamització econòmica, cultural i social, com és el cas de la construcció d’aquest nou Centre Cultural de la SUF, dotat amb 2,6 MEUR.

L’equipament ocuparà els solars existents entre els números 19 i 23 de la Rambla Ginjolers, i tindrà una superfície construïda de 2.800 m2 repartits entre planta soterrani, planta baixa i tres plantes aixecades en alçada.

El nou equipament inclourà, a part de les zones d’ús de la SUF, diferents espais polivalents destinats a la realització d’activitats culturals (exposicions, conferències, etc), a usos infantils i juvenils, i a la realització de cursos i tallers.