L'Ajuntament de Roses destina més de 200.000 euros a subvencionar la compra de llibres de text

2010-08-11 14:25

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Roses continua impulsant el seu projecte de gratuïtat i universalització de llibres de text, subvencionant part de l’import dels llibres de text dels alumnes del municipi en edat obligatòria d’escolarització i incorporant nou material al Banc de Llibres creat ara fa dos anys. El conjunt d’actuacions suposen una inversió total de 205.000 €.

Un total de 2.200 alumnes rosincs entre primer curs d’educació primària i quart d’educació secundària obligatòria, es beneficiaran de les subvencions atorgades per l’Ajuntament aquest any. En el cas dels escolars de cicle inicial i mitjà, aquesta subvenció té un valor de 55 €, en el cicle superior és per un valor de 75 €, mentre que en el cas dels alumnes d’educació secundària obligatòria arriba fins als 90 €.

Els ajuts es fan efectius a través de convenis subscrits entre l’Ajuntament i les AMPAS dels centres, sistema que permet que en el moment de la compra del material, ja es descompti als pares l’import corresponent a la subvenció assignada.

A aquests ajuts universals cal afegir l’estalvi econòmic addicional que obtenen les famílies que participen en el projecte de Banc de Llibres impulsat pel consistori des de l’any 2008, i que enguany tindrà continuïtat. La iniciativa parteix d’un model de socialització dels llibres de text, on els participants reben la cessió d’ús d’una part dels llibres, amb el compromís de retornar-los quan s’acabi el curs perquè puguin ser aprofitats.

El nombre d’alumnes rosincs que s’acullen a aquest sistema s’incrementa cada nou curs escolar, així com augmenta també el volum de llibres d’aquest Banc, gràcies a les aportacions del consistori de nous exemplars que s’afegeixen als ja existents.

Per últim, l’Ajuntament també atorga 5 euros per alumne a les associacions de mares i pares dels diferents centres, en concepte d’ajut per cobrir les despeses de gestió a què han de fer front per al seu funcionament.