L'Ajuntament de l'Escala rebutja per unanimitat la privatització del servei del CAP del municipi

2012-11-30 08:00

El ple de l'Ajuntament de l'Escala ha aprovat per unanimitat aquest dijous una moció de rebuig a la privatització de la gestió sanitària a l'Escala. Aquesta sessió extraordinària s'havia convocat després de saber-se que la gestió del CAP Moisès Broggi de l'Escala ha estat adjudicat provisionalment a una multinacional privada, en detriment de la Fundació Salut Empordà (Hospital de Figueres), responsable fins ara.

La moció s'enviarà ara al president de la Generalitat i al conseller de Sanitat, demanant-los la reconsideració d'aquest procés d'adjudicació per tal de fer possible que aquesta adjudicació provisional no es converteixi en definitiva.

En aquesta moció l'Ajuntament escalenc apunta que que no entén "com una empresa privada de sectors de negoci com ara neteja, seguretat o ETTs podria arribar a tenir més puntuació en un concurs de gestió sanitària que una empresa dedicada des de sempre a la salut, amb professionals de la salut en la seva nòmina i amb unes credencials d’experiència i efectivitat sobradament contrastades". En aquest sentit rebutja "la privatització de serveis públics essencials com és la sanitat i, en concret, la privatització del CAP de l’Escala".

Podeu consultar la moció en aquest enllaç.