L'Ajuntament de l’Escala compra els antics terrenys militars de les Planasses per 193.000 euros

2013-03-26 18:00

L’Ajuntament de l’Escala i el ministeri de Defensa han signat aquest dimarts, a Madrid, la compra que municipalitza els antics terrenys militars de les Planasses, tancant d’aquesta manera un procés de negociacions que s’ha allargat més de 20 anys. L’Ajuntament de l’Escala pagarà 193.437 euros pels 122.973 metres quadrats que encara eren propietat de Defensa.

“Aquest és un acord històric, que fa realitat l’aspiració de diferents generacions d’escalencs, i d’una gran transcendència per la importància que té aquest espai de gran valor i potencial”, ha remarcat l’alcalde de l’Escala, el qual destaca que la municipalització dels terrenys permetrà accelerar les accions de condicionament i millora que necessita aquest espai. En els darrers anys, des de l’Ajuntament ja s’havien impulsat algunes d’aquestes accions, que han permès recuperar i fer visitables els antics búnquers; eliminar les espècies exòtiques que envaïen aquesta zona de parc; retirar tones de runa i alguna de les construccions; i redactar el pla tècnic de gestió i millora forestal que s’hauria d’executar en aquesta zona. 

Segons l’acord signat avui, la formalització de l’escriptura de compra es farà en un termini màxim de sis mesos i un cop s’hagi aprovat definitivament la modificació del planejament general impulsada per l’Ajuntament, que declara com a no urbanitzable aquest espai, on només s’hi podrà fer algun equipament vinculat al parc natural.