L'Ajuntament de Girona cedeix material del Fons Narcís Sans Prats a la Fundació Dalí

2017-05-10 14:30

La Fundació Gala-Salvador Dalí i l'Ajuntament de Girona han signat un conveni de col·laboració per a l’ús de fotografies del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI).

L’Ajuntament cedeix a la Fundació una còpia digital de 1.797 fotografies, 4 pel·lícules i 7 vídeos del Fons Narcís Sans Prat, de les quals l’Ajuntament de Girona és possessor de la propietat intel·lectual. Entre el material del Fons Narcís Sans, hi ha pel·lícules sobre Figueres, la Costa Brava i Salvador Dalí, que daten d’entre 1960 i 1977, i vídeos de la constitució de la Fundació Gala Dalí (1984), l’arribada de Dalí a la Torre Galatea (1984), la visita de Jordi Pujol a Salvador Dalí (1986), el trasllat de Dalí a la Torre Galatea (1988), la trobada entre Dalí i Tierno Galván (1989) o el lliurament de l’herència a la filla de Gala (1989).

Amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament de Girona autoritza la Fundació Dalí a utilitzar les fotografies per a finalitats culturals pròpies de la mateixa Fundació sense ànim de lucre. Aquesta autorització comprèn l’ús de les fotografies cedides únicament per a la seva comunicació pública en l’exhibició en el web propi i en exposicions organitzades per a la mateixa Fundació.

L’alcaldessa ha manifestat: “Estem contents de la signatura d’aquest conveni perquè significa una posada en valor i un impuls internacional a la difusió dels fons documentals que es preserven des de l’Arxiu Municipal i des del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona, fet que rubrica la bona feina que es fa en la preservació del patrimoni local i nacional”.

Montse Aguer valora molt positivament aquesta col·laboració, que ens ajuda a aprofundir en el coneixement de Dalí i del Triangle Dalinià, des de la proximitat de la mirada de Narcís Sans.