L'Ajuntament de Figueres respon a les preguntes freqüents sobre el coronavirus a la ciutat

2020-08-03 14:00

L'Ajuntament de Figueres ha publicat un recull de preguntes freqüents sobre la situació a la ciutat a dia d'avui, dilluns 3 d'agost:

Quina és la situació actual de Figueres?

Fa 15 dies el PROCICAT va aplicar unes mesures a la ciutat per tal de frenar els contagis de la Covid-19. Mesures que pretenen bàsicament evitar les aglomeracions. Ahir es van prorrogar les mesures si bé amb algunes flexibilitzacions ja que la situació ha anat millorant.

Quina és la situació epidemiològica de la ciutat?

La taxa de reproducció (quan infecta cada infectat) a Figueres havia estat a 4 i avui està a 1,22, a Catalunya a 1,1. Cal rebaixar-la per sota de 1 per tal que es frenin els contagis. Amb l'ajuda de tots s'ha avançat molt en els darrers dies.

Què s'ha flexibilitzat a partir de dilluns, 3 d’agost?

Es podran obrir gimnasos, equipaments esportius (piscina coberta i pistes d’atletisme), cinemes i equipaments culturals amb el 50% de capacitat. També es poden obrir els centres de culte amb el 30% de l’aforament.

Quina és la vigència d’aquestes mesures?

Les mesures tenen una durada de 15 dies, fins el dia 17 d’agost.

Per què doncs a Figueres les administracions han aplicat aquestes mesures?

L’aparició i detecció de rebrots forma part de la mateixa evolució de la pandèmia. Ha passat a la comarca del Segrià, a Barcelona i la seva àrea metropolitana i a moltes altres ciutats. I així passarà mentre no hi hagi una vacuna. Es van prendre aquestes mesures per què Figueres fa tres setmanes va passar els 50 casos per cada 100.000 habitants. Les mesures es prenen per ajudar a evitar nous contagis i per protegir-nos.

Puc visitar Figueres o venir-hi a comprar o a fer alguna gestió?

Sí. No hi ha cap restricció en la mobilitat de les persones ni cap raó objectiva que desaconselli venir a Figueres. És un entorn segur com qualsevol altra ciutat i només cal seguir la norma de mascareta, distància social, rentar-se sovint les mans i evitar les aglomeracions. Ni més ni menys que a qualsevol altre lloc.

Els comerços, bars i restaurants estan oberts?

Sí. Tots estan oberts i compleixen les mesures de seguretat. Només hi ha una reducció dels aforaments per garantir la distància interpersonal. El mercat de la fruita també està obert. Només el mercat de la roba es manté tancat durant els propers quinze dies.

Els museus estan oberts?

Sí. El Museu Dalí i la resta de museus, així com la biblioteca estan oberts amb totes les mesures de seguretat exigides.

Quines mesures de seguretat cal prendre?

Bàsicament evitar aglomeracions i prendre les tres mesures de seguretat que tots coneixem: mantenir una distància interpersonal d'1,5 metres, rentar-se freqüentment les mans i portar mascareta.