L’Ajuntament de Figueres rep la subvenció de 60.000 euros de la Generalitat pel bus elèctric

2014-03-25 17:00

L’Ajuntament de Figueres ha rebut la subvenció de la Generalitat de Catalunya per la compra del bus elèctric. L’import és de 60.000 euros i la transferència es va fer efectiva el passat 28 de febrer.

Pel regidor de Medi Ambient, Pere Giró, aquesta trasnferència “serveix per desmentir les explicacions que el portaveu del grup socialista, Pere Casellas, ha realitzat reiteradament, durant aquest mandat i l’anterior, afirmant que la compra del vehicle, el 2009, s’havia afrontat sense tenir garantida la subvenció i que aquesta mai es rebria. El temps ha servit per desmentir aquestes afirmacions i per confirmar que la planificació per la compra d’aquest bus es va fer de forma correcta”.

117.499 euros en subvencions
Així doncs, l’Ajuntament ha aconseguit subvencions pel bus elèctric per un valor total de 117.499 euros. Una quantitat que, sumada a la rebuda aquest febrer per la Generalitat de Catalunya, es reparteix amb les ajudes de la Diputació de Girona, 22.500 euros; i del llavors departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, de 34.999 euros. D’aquesta manera, el Govern municipal ha cobert el 50% del bus elèctric amb subvencions d’altres administracions.

Figueres es va convertir, el 2009, en la primera ciutat de l’Estat en tenir un bus elèctric a la flota de vehicles de transport públic.