L'Ajuntament de Figueres redueix la taxa de temporalitat a menys del 8% de la plantilla

2021-11-11 12:00

Arran de la publicació del Reial Decret Llei 14/2021, de 6 de juliol, el departament de Recursos Humans de l’Ajuntament de Figueres ha portat a terme una modificació de la plantilla municipal que un cop negociada amb el Comitè i la Junta de Personal ha estat aprovada pel ple de l’Ajuntament amb la única abstenció del grup de Ciutadans. 

La modificació representa un gran avenç pels treballadors i treballadores de l'ajuntament, ja que 82 places deixen de ser temporals en considerar-se de naturalesa estructural. D'altres, essent de caràcter laboral haurien de ser places de funcionariat i se les passa a funcionari. 

L’aprovació de la modificació de plantilla redueix la temporalitat des de més del 40 % que hi havia a menys d’un 8 %. El fet d’evitar la temporalitat significa una major qualitat en la prestació dels serveis i una enorme tranquil·litat per als treballadors i treballadores municipals que no estaran més en una situació de constant precarietat.

El Vicealcalde i regidor de recursos humans ha mostrat la seva satisfacció "Vam venir a posar ordre i ho estem fent. Hem aconseguit endreçar una situació de temporalitat que no s’havia d’haver donat mai, res em satisfà més que acabar amb una injustícia i millorar el serveis municipals".