L'Ajuntament de Figueres posa en marxa sis espais municipals d'estudi a centres cívics

2013-09-13 15:00

Coincidint amb l’inici del curs escolar, l’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa el projecte Espais Municipals d’Estudi. Iniciativa que té per objectiu afavorir hàbits de treball i potenciar els valors necessaris per incrementar l’èxit acadèmic als alumnes de primària i secundària.

“Des de l’Ajuntament i els diferents sectors de l’ensenyament de la ciutat tenim la convicció que uns bons hàbits d’estudi són clau per aconseguir l’èxit escolar”, explica el regidor d’Educació, Josep Ma Godoy, qui remarca “que per això des del Pla Educatiu d’Entorn hem posat en funcionament un projecte per oferir les condicions socials que afavoreixin l’èxit educatiu per a tothom, reduint les desigualtats entre col·lectius”.

En total s’han creat sis espais municipals d’estudi que s’ubicaran als centres cívics Joaquim Xirau i Creu de la Mà; al Casal de la Gent Gran; a l’espai dels Caputxins; a la seu del Pla de desenvolupament Comunitari de la zona oest; i a la Fundació Clerch i Nicolau. Espais que s’organitzaran segons el seu context, de manera flexible i en relació amb les diferents entitats i associacions de la zona de Figueres on estigui ubicat.

Tot això amb l’objectiu de crear una xarxa educativa on no només les famílies i els centres educatius siguin els responsables de l’educació, sinó que el conjunt de la ciutat agafi un paper rellevant en aquest procés.

Els sis espais municipals d’estudi es posaran en funcionament el 30 de setembre i cadascun tindrà un monitor de referència. Els horaris i els dies d’obertura s’estan acabant de tancar. A l’apartat d’educació del web municipal s’aniran actualitzant horaris i qualsevol novetat del projecte Espais Municipals d’Estudi.