L'Ajuntament de Figueres penja les ordenances municipals a la web per fomentar que els ciutadans participin en la seva elaboració

2014-10-01 19:00

L'Ajuntament de Figueres obre aquesta setmana un procés participatiu per elaborar les ordenances municipals 2015. Per tal que tothom que ho desitgi pugui participar en aquesta experiència, el document s'ha penjat a la web del consistori. Qualsevol persona física o jurídica, associació o entitat que vulgui aportar suggeriments o modificacions ha d'enviar les seves propostes al correu electrònic hisenda@figueres.org 

La iniciativa sorgeix amb la voluntat de fer un pas endavant en l'aposta per la participació ciutadana i per recollir i estudiar les propostes que es facin arribar. El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, explica que “considerem molt important copsar l'opinió dels figuerencs en un aspecte tan clau com el de les ordenances municipals. Gràcies a aquestes aportacions estem convençuts que les podrem millorar”. 

Aquesta experiència és la primera vegada que es posa en marxa a l'Ajuntament de Figueres i qui hi vulgui participar pot trobar a la web ldel consistori la documentació oficial que recull la proposta inicial d'ordenances fiscals i preus públics amb vista al proper any 2015.

Audiència pública habitual
Aquesta fórmula participativa és un pas previ a l'audiència pública per a les ordenances i el pressupost municipal. D'altra banda, aquest procés previ no invalidarà que un cop s'hagin aprovat inicialment les ordenances s'obri el període formal per presentar al·legacions. 

Durant el plenari del proper dimarts 7 d'octubre està previst que s'aprovin inicialment les ordenances i, a partir d'aquí, s'obrirà el període d'exposició pública que s'allargarà durant un mes per tal que es puguin presentar les al·legacions que es consideri oportú.