L'Ajuntament de Figueres no cobrarà el lloguer dels habitatges socials de titularitat municipal mentre duri l'estat d'alarma

2020-03-19 11:00

L’Ajuntament de Figueres no cobrarà el lloguer de la seixantena habitatges públics socials de la ciutat mentre duri l’estat d’alarma. L’objectiu és alleugerir les famílies que en l’actual situació de pandèmia del COVID-19 veuen agreujada la seva situació de vulnerabilitat. Per aquest motiu s’ha decidit suspendre el cobrament de les contraprestacions establertes a cadascun dels contractes de cessió d’us vigent.

Així mateix, també s’ha decidit prorrogar la vigència temporal dels contractes que s’haurien d’haver prorrogat o quin venciment es produeix mentre sigui vigent i no s’aixequi l’estat d’alarma, i especialment per evitar inseguretat o pèrdua del títol habilitant que els autoritza a residir als habitatges municipals, o un hipotètic trasllat de domicili, justament en aquestes circumstàncies excepcionals.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó explica que ‘aquesta és una mesura per alleugerir a les famílies més vulnerables davant aquest crisi del COVID-19 i per tal de garantir i fer efectiu el dret a l’habitatge’.

Per altra banda, l’ajuntament de Figueres ha suspès també el cobrament durant l’estat d’alarma dels impostos i taxes municipals i de les quotes de les llars d’infants, la piscina municipal i el gimnàs del poliesportiu.