L'Ajuntament de Figueres neteja el circuit d'aigua del poliesportiu perquè s'hi ha detectat legionel·la

2013-02-23 00:00

L’Ajuntament de Figueres ha realitzat, aquest dijous, una neteja al circuit d’aigua del poliesportiu municipal. Una actuació feta injectant clor a tota la infraestructura, que s’ha dut a terme després que en unes analítiques rutinàries del DipSalut es detectés la presència de legionel·la en el purgador del dipòsit de l’aigua. 

Tal i com estipula el protocol en aquest tipus d’actuacions s’ha procedit a un tractament químic amb clor, el qual ha de permetre l’eliminació de la bactèria. Tot i això, i de forma preventiva, des de l’Ajuntament s’ha decidit mantenir les dutxes del pavelló tancades fins dijous de la setmana vinent. Dia en què es rebran els resultats que es van fer al final del circuit, moments abans de la neteja, per descartar la presència de legionel·la a l’últim punt del circuit. 

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, matisa que “tot i que el resultat doni positiu, no caldrà fer un nou tractament, ja que amb la injecció de clor a tot el circuit la legionel·la ja hauria d’haver estat eliminada. Per tant, tot i que el protocol diu que ja es podrien obrir demà, mantenim les dutxes tancades com a mesura preventiva i demanem disculpes als usuaris per a les molèsties ocasionades en el dia a dia de la seva pràctica esportiva”. 

Mentre duri el tancament dels vestidors, els usuaris del Poliesportiu podran utilitzar els lavabos, però per dutxar-se podran utilitzar les de les Piscines Municipals, ubicades al costat del pavelló.