L'Ajuntament de Figueres flexibilitza horaris i serveis de les llars d'infants municipals

2013-05-06 14:00

El Govern municipal de Figueres flexibilitzarà, a partir del curs vinent, els serveis i horaris de les llars d’infants municipals. Tot això amb l’objectiu d’oferir més possibilitats perquè les famílies figuerenques inscriguin els seus fills i filles. 

Així doncs a partir d’avui dilluns -dia en què comencen les preinscripcions i fins el 17 de maig- les llars d’infants municipals ofereixen diferents opcions horàries que, entre d’altres, permeten estalviar el cost del servei d'acollida; o dóna la opció de fer mitja jornada (matins o tardes) a totes les llars d’infants a un preu més reduït. A més, també s’anul·la el concepte de matrícula, que es pagava a principi de curs. 

El regidor d’Educació, Josep Maria Godoy, explica que “aquestes novetats s’han introduït per adaptar el servei municipal a la realitat de moltes famílies de Figueres que no podien fer front a la totalitat de les quotes. Amb aquest tipus d’opcions esperem arribar a més figuerencs i figuerenques”. 

El Govern municipal també ha avançat l’inici de les classes que el curs 2013-2014 començaran el 4 de setembre, i no el 12 de setembre com el curs actual. A més, el mes de gener no hi haurà canvi de quotes, les quals seran les mateixes durant tot l’any i no s’actualitzaran el gener com fins ara. 

Recordar que el cost de les llars a Figueres es reparteix de la següent manera: 55,33% a càrrec de l’Ajuntament; un 31,90% per als pares i mares; i finalment, un 12,75 % a càrrec de la Generalitat de Catalunya.