L'Ajuntament de Figueres denunciarà Endesa pels talls de llum al Culubret

2018-09-03 09:30

L'Ajuntament de Figueres denunciarà la companyia elèctrica Endesa a Indústria i a l'Agència Catalana de Consum pels talls continuats de llum que pateixen els veïns del barri del Culubret.

El govern municipal considera inadmissible que els veïns del barri del Culubret pateixin des del 26 de juliol talls diaris de llum, d'entre 90 i 120 minuts, arribant a situacions extremes de fins a 14 hores sense llum. Cal remarcar que la manca de fluid elèctric també afecta l’enllumenat públic amb les conseqüències que aixó pot comportar per la seguretat ciutadana, i sobretot, pel risc que aquests talls poden comportar per la salut de les persones.

En poc més d’un mes, des del 26 de juliol de 2018, s'han produït més de 40 talls de subministrament elèctric que suposen més de 100 hores sense llum.
Des de l'Ajuntament de Figueres s'han posat a disposició dels veïns afectats tots els mitjans per abordar aquesta problemàtica, que ja s’ha denunciat públicament en nombroses ocasions i posat en coneixement de tots els organismes i institucions implicades.

Aquest dilluns s’ha realitzat la reunió amb el regidor d’associacions veïnals Jordi Masquef, el regidor de Seguretat, Quim Felip, membres de la Guàrdia Urbana, serveis jurídis de l’Ajuntament i l’advocat dels veïns afectats facilitat per l’Ajuntament per posar als inspectors de l’Agència Catalana de Consum en situació, informar-los dels últims incidents patits aquest agost i posteriorment s’ha organitzat una trobada  amb els veïns afectats al mateix barri i també amb la direcció de la residència Els Arcs, afectats també.

S’ha instat a tots els veïns que encara no han presentat reclamacions a la companyia ho facin i Consum, amb tota la informació recopilada estudiarà amb les sancions que es poden interposar a la companyia Endesa.