L'Ajuntament de Figueres crea temporalment un centenar de noves places de treball

2010-04-24 14:53

L'Ajuntament de Figueres, a través d’un acord de Junta de Govern Local, ha aprovat la creació de 94 noves places de treball d’una durada contractual de sis mesos, les quals es promouen i subvencionen des del Servei Català d’Ocupació (SOC) i el Fons Social Europeu. Els contractes seran de juny a desembre d’aquest any i s’hi destinaran un total de 658.000 euros.

Amb l'objectiu d’ajudar a reduir les llistes de l’atur, aquests Plans d’ocupació local s’adrecen a aturats i aturades, inscrits al SOC des fa mínim sis mesos, que no cobrin prestació i/o subsidi d’atur o que els hi falti un mes per exhaurir-la. Totes les sol·licituds es gestionaran des de l’oficina del SOC.

“A Figueres, i després d’estudiar quines àrees tenien més possibilitats de sol·licitar les places subvencionades, els 94 llocs de treball es repartiran entre la brigada municipal, que potenciarà així la rehabilitació dels centres educatius o les intervencions a l’espai públic; amb la creació d’un equip d’informació i assessorament energètic; o la formació d’un equip per potenciar les tecnologies de la informació”, explica el regidor d’Hisenda Albert Ollé.

Seguint les directrius del SOC, les places que es creen pertanyen als sectors de les energies renovables, eficiència i estalvi energètic; de les tecnologies de la informació; i, finalment, al sector de la rehabilitació d’habitatges, edificis o equipaments de titularitat o ús públic.