L'Ajuntament de Figueres adjudica les 25 parcel·les d'horts urbans de la Closa Rasa a la Marca de l'Ham

2022-03-16 17:00

Aquesta setmana s'ha fet el sorteig públic de les concessions de les 25 parcel·les municipals d'horts urbans per als pròxims 4 anys a la Closa Rasa, al barri de la Marca de l'Ham.  L'objectiu és incentivar l'agricultura ecològica a la ciutat i empoderar diferents col·lectius. Tres parcel·les es destinaran a entitats de la ciutat sense ànim de lucre, una a centres educatius, set per persones de més de 60 anys, set per a persones en situació d'atur i set més per a la resta de veïns.

Pel que fa als requisits per a les entitats, hauran d’estar inscrites en el registre municipal d’entitats i associacions de l’Ajuntament de Figueres, tenir entre les seves finalitats la naturalesa pedagògica, terapèutica o d’inserció social. Els centres educatius han d’estar ubicats a la ciutat i han de ser públics. Ambdós grups han de presentar un projecte de gestió de l’hort durant quatre anys.

Les persones que ho demanin a títol individual no poden tenir cap hort en propietat o arrendament i han d’estar empadronats a Figueres amb un mínim d’un any abans de la data de publicació de la convocatòria.