L’Ajuntament de Castelló i la Diputació ajudaran a famílies mal allotjades i milloraran la qualitat dels habitatges

2011-02-01 18:00

La Diputació de Girona, amb la voluntat de donar suport als ajuntaments de zones turístiques amb problemes de mal ús de l’habitatge, inicia, aquest 2011, una nova línia d’ajuts per als ens locals de les comarques gironines en matèria de mediació social a les zones turístiques.

El programa «C de mediació social en zones turístiques» s’afegeix a la resta de línies d’ajut que convoca cada any el Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona. El conveni que avui han signat la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries actua com a propulsor d’aquesta nova línia, que tindrà per objectiu donar suport econòmic als ajuntaments de les comarques gironines que tinguin problemes derivats del mal ús de l’habitatge, com són la sobreocupació i l’infrahabitatge. A la zona d'Empuriabrava s'han detectat pisos ocupats, altres en molt mal estat i, fins i tot, famílies que viuen en garatges.

El conveni signat entre l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la Diputació porta per nom «Mediació i suport a les famílies mal allotjades a la zona turística del municipi», en el marc del Programa SOS3 (Sostres). A través d’aquest acord i del Servei d’Habitatge de l’Àrea de Cooperació Municipal, s’ofereix a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries un programa de cooperació centrat en la millora dels problemes de sobreocupació residencial i infrahabitatge que té la zona turística (Empuriabrava) de Castelló d’Empúries.

L’aportació econòmica de la Diputació (28.671,04 €) es destinarà a la contractació de la persona que coordinarà els aspectes de la mediació i l’equip interdisciplinari.

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, ha explicat que "cal promoure l’accés a l’habitatge digne i impulsar mecanismes per mantenir un parc d’habitatge de qualitat. (...) Tot i que ja hem avançat molt —ha explicat—encara tenim molta feina per fer; cal seguir treballant per fer front a les situacions d’infrahabitatge i evitar la sobreocupació oferint solucions a les famílies. I d’altra banda, cal seguir sensibilitzant els propietaris sobre la necessitat de conservar i rehabilitar els habitatges".