L’Ajuntament de Castelló d’Empúries rep la concessió per 30 anys del passeig marítim d’Empuriabrava

2015-03-11 16:00

Yolanda Falcon / AE Comunicació

La Generalitat ha atorgat a l'Ajntament de Castelló d'Empúries la concessió administrativa del passeig marítim d'Empuriabrava durant 30 anys."El 4 de març va ser una fita històrica perquè és la primera vegada que el passeig marítim és d'Empuriabrava", ha dit l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, qui ha volgut agrair el treball del departament de Política Territorial i molt concretament del conseller Santi Vila per fer-ho possible, mentre que del govern central ha dit: "Hem estat moltes vegades a Madrid i hem fet moltes reunions. De l'Estat podem dir que finalment no s'hi ha oposat".

Ara el següent pas serà la remodelació dels 75.000 metres quadrats d'espai del passeig i l'1,2 quilòmetres de llargada. "És el projecte estrella del proper mandat!, ha dit. Així, el projecte que ha redactat els serveis tècnics municipals preveu la remodelació del passeig en diverses fases. El seu cost és de 3,2 MEUR i les obres duraran tres anys. La primera fase serà la d'il·luminar tot l'espai. També es preveu netejar, adequar i demolir els paviments obsolets. Es traslladarà i adequarà les pistes de petanca; s'ubicarà l'escola de vela municipal al marge esquerra de la Muga; s'instal·larà un parc de salut, dues zones de jocs infantils, una zona esportiva "workout", sis passeres noves de formigó, un nou mòduls de dutxa adaptada a persones minusvàlides i vuit dutxes; s'adequarà la pista esportiva a la zona de la bocana; s'enderrocarà el minigolf i les dutxes d'obres i s'eliminarà el paviment de l'antiga pista d'atraccions. A més, s'ampliarà el paviment del costat de la platja, s'allargarà el carril bici de la via verda fins fer-lo arribar a la bocana del port, passant pel costat de l'avinguda i es canviarà tot el paviment del passeig.

Pel que fa els quatre locals actuals, l'Ajuntament té previst obrir un concurs d'explotació. Podran presentar-s'hi projectes de restauració, però no locals d'oci nocturn. "Obligarem que estiguin oberts tot l'any". L'explotador pagarà un lloguer que ingressarà l'Ajuntament. "És un gran avantatge, perquè aquests diners serviran per finançar els tres anys que durarà la remodelació i també serviran per millorar els serveis en aquest espai", ha explicat Sanllehí. En un principi, les obres al passaig s'aturaran durant la temporada turística.