L'Ajuntament de Castelló d’Empúries impulsa el nou festival de música ISTIU que se celebrarà al juliol

2021-05-17 13:30

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries posa en marxa aquest estiu el nou festival de música ISTIU que se celebrarà del 5 a l'11 de juliol al municipi empordanès. El nou esdeveniment musical se celebrarà durant una setmana, de dilluns a diumenge, i inclourà una dotzena de concerts en espais amb encant tant del centre històric com d'Empuriabrava. El nou festival d'estiu neix amb l'objectiu d'oferir una programació cultural de qualitat per a tota mena de públics i la voluntat de contribuir a la dinamització d'altres sectors de la localitat, com la restauració, l'hostaleria o el comerç.

Marina Rossell i Joan Miquel Oliver són els dos primers artistes confirmats del cartell d'aquesta primera edició. La cantant serà l'encarregada d'obrir el festival el dilluns 5 de juliol, a les 20.00 h al Pati del Palau dels Comtes, amb el seu espectacle "Cançons de la Resistència", una de les seves propostes més exitoses en què recull i adapta cançons d'aquest àmbit, creades durant la Segona Guerra Mundial i contra el nazisme. Peces que formen part d'un paisatge, un moment clau i un moment històric, entre les quals hi ha himnes com "Bella Ciao", "Lili Marleen", "Grândola", "Vila Morena" i "Quanta Guerra!", escrita per la mateixa cantant. Amb una vintena de treballs discogràfics i més de quaranta anys sobre els escenaris, Marina Rossell és una de les veus més representatives de la música en català. La seva veu, càlida i intensa com poques, és la seva empremta més personal i identificable.

L'altre artista confirmat de la primera edició presenta nova proposta. Joan Miquel Oliver celebra els quinze anys de la publicació del seu primer disc en solitari, "Surfistes en càmera lenta", amb una gira en què torna a presentar les cançons del seu debut discogràfic, que inclou temes com "Emerson Fitipaldi", "La mujer que mordió un piano" o la que dona nom al disc. El cantant de Sóller fa anys que combina la creació musical i literària en solitari després de la dissolució de la mítica banda Antònia Font. L'actuació de Joan Miquel Oliver se celebrarà el dia dimecres 7 de juliol a les 20.30 h al passeig marítim d'Empuriabrava.

Les entrades per aquests dos primers concerts del nou festival ISTIU es podran adquirir a partir de demà dimarts a les 12.00 h del migdia al web del festival: www.istiu.com. La resta de la programació s'anunciarà a finals d'aquest mes.

Aforaments reduïts per la COVID-19

A causa de les restriccions relacionades amb la COVID-19, els aforaments es reduiran per assegurar la distància mínima de seguretat entre les persones. Tots els concerts seran a l'aire lliure amb aforaments que van de les 100 a les 600 localitats com a màxim.