L’Ajuntament acorda amb Foment habilitar una zona d’aparcament nocturn a l’avinguda Salvador Dalí

2010-04-10 10:07

El Govern municipal ha acordat amb el ministeri de Foment habilitar una zona d’aparcament en una zona de l’avinguda Salvador Dalí. Més concretament, i en direcció nord, en el tram comprès entre els carrers Pep Ventura i Mossèn Cinto Verdaguer.

L’acció, que es començarà a realitzar com a prova pilot en les properes setmanes i que durarà dos mesos, permetrà que els vehicles aparquin des de les nou de la nit a les set del matí. Mesura que també s’estendrà als carrers Rodes i Lasauca.

Aquesta iniciativa, que ja està implantada en altres ciutats, respon a la possibilitat de donar un tracte reversible als carrers en funció de l’hora del dia i les respectives necessitats de mobilitat i aparcament. L’Ajuntament de Figueres també vol ajudar a restaurants i bars que amb l’inici de les obres de l’aparcament del passeig Nou han perdut el seu aparcament de referència a la zona.

Aquesta no és la única mesura de l’Ajuntament de Figueres per habilitar més zones d’aparcament a conseqüència de les obres al passeig Nou. Des de principis de març, i gràcies a un acord municipal amb la propietat, les primeres quatre hores d’estacionament a l’aparcament privat del carrers Cresques Elies / Avinyonet (sota la plaça Nova Icària) són gratuïtes. D’altra banda, els veïns del passeig Nou, que durant les obres no poden accedir als seus garatges, disposen d’espai per estacionar els seus vehicles al nou aparcament de l’Hospital.