L'Agència Catalana de l’Aigua destina prop de 2,4 MEUR a través de 9 ajuts per a millorar l’abastament d’aigua a l’Alt Empordà

2020-07-28 10:00

Representants de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han participat aquest dilluns en el consell d’alcaldes de l’Alt Empordà, amb l’objectiu d’explicar futures inversions que beneficiaran la comarca i fer balanç dels treballs duts a terme en els últims mesos. En les darreres setmanes, l’ACA ha publicat la resolució provisional de la línia d’ajuts destinada a millorar el subministrament d’aigua als municipis catalans amb problemes d’abastament, amb una dotació de 20 MEUR.

En concret, a la comarca de l’Alt Empordà s’han adjudicat de manera provisional 9 ajuts, amb una inversió total propera als 2,4 milions d’euros. 

L’actuació que tindrà una major aportació és la connexió dels municipis de Port de la Selva i la Selva de Mar amb la xarxa de subministrament provinent de l’embassament de Darnius Boadella, i que compta amb un ajut d’un milió d’euros. Aquesta actuació resoldrà la vulnerabilitat de l’abastament d’aigua a la zona, que fins ara capta l’aigua de pous i que pateix problemes de garantia durant períodes de sequera. S’atorgarà 1MEUR per connectar Port de la Selva i Selva de Mar amb Darnius Boadella.  

La resta d’actuacions que beneficiaran a la comarca són l’abastament d'aigua des del peu de presa del pantà de Darnius Boadella fins al dipòsit municipal de Darnius (500.000 euros); l’adequació de la presa de Portbou (prop de 384.000 euros); la planta d’eliminació de nitrats de Saus (271.440 euros); les millores d’Agullana en la captació i el pretractament de la cascada d’en Rabassa (prop de 25.000 euros articulats a través de dos ajuts); la rehabilitació del pou vell de Garrigàs (més de 20.280 euros); la rehabilitació del pou d’Escoles a Camllera (17.600 euros); i la rehabilitació del pou Ametllers a Pont de Molins (164.350 euros).