L'Acústica porta l'emissió de 6 podcasts catalans a la plaça Josep Pla

2023-08-22 09:30

El festival Acústica programarà per primera vegada un escenari on no s’hi faran concerts, sinó que s’hi faran shows radiofònics i podcasts en directe. Les nits de divendres i dissabte entre les 20:00 h i les 23:00 h el públic figuerenc podrà veure a la Plaça Josep Pla com es fan en directe fins a sis podcasts en català. Loft Show presentat per Xènia Casado i Berta Aroca; Bus Escola Live Experience conduït per Lildami, Joan Grivé, Luara Mateu i Marina Juks; Grau x Grau de la mà de Laura i Jenny Grau; Xapa La Ràdio amb Pep Gascon, Mario Rodriguez i Marc Ventura; La Bugada conduït per Jacint Casademont i Última copa amb Adrià Giner.

El programa Loft d’iCat presentarà en un format d’espectacle en directe la nova temporada de l’emissora musical pública catalana. Titulat com a Loft Show, estarà conduït per les dues presentadores habituals del programa, Xènia Casado i Berta Aroca, i comptarà amb alguns i algunes de les seves col·laboradores com Àlex Tous, Nadine Romero o Sofia Coll, entre d’altres.

Bus Escola és un podcast presentat per una infermera -Marina Juks-, un raper -Lildami-, una pallassa -Luara Mateu- i un “charlista” -Joan Grivé- on comparteixen les seves experiències i coneixement sobre qualsevol tema. El programa se sol gravar en un autobús escola instal·lat al Circ Cric. L’actuació a Figueres serà la primera que fan en ruta. Per aquest motiu l’han batejat com a Bus Escola Live Experience.

Grau x Grau és el podcast de la Jenny i la Laura Grau, mare i filla. Nascudes en temps i llocs molt allunyats, als anys 60 i 90 a Austràlia i Catalunya, comparteixen amb els oients els seus particulars punts de vista sobre diferents àmbits de la vida.

El podcast d’humor Xapa La Ràdio està conduït per tres joves de Sabadell, Pep Gascon, Mario Rodriguez i Marc Ventura, que setmanalment foten la xapa amb tertúlies, anècdotes, notícies, seccions, jocs i convidats.                                     

Finalment, aquesta nova proposta de l’Acústica també comptarà amb podcasts locals com La Bugada, un espai conduït per Jacint Casademont que setmanalment repassa l’actualitat de Figueres. La Bugada Unplugged, que així es dirà, dedicarà un programa especial als 20 anys de l’Acústica amb una retrospectiva de les notícies més destacades de les primeres dues dècades del segle XXI: des dels èxits musicals més peculiars de cada any als esdeveniments que han canviat la història. A més a més, connectaran en directe amb altres escenaris per saber què està passant en el moment present. Un altre podcast “quilòmetre zero” serà Última Copa de l’empordanès Adrià Giner, que convida a personatges de diferents bagatges a fer una última copa i a conèixer-se a través de la música. La convidada que Giner entrevistarà en directe des del festival serà la presentadora i reportera de televisió Laia Ferrer.

D'altra banda, la plaça de la Font Lluminosa acollirà la Fira del Disc amb sis parades acompanyades de food-trucks i barra.