L'Acústica confirma les dates de la vintena edició

2023-06-21 20:00

El Festival Acústica de Figueres arriba al seu vintè aniversari amb moltes ganes de celebrar una edició especial que l’organització promet històrica. La programació es farà pública en roda de premsa el dimarts 11 de juliol a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. De moment s'han confirmat les dates, del 31 d'agost al 3 de setembre.

Com cada any, el vessant social de l’Acústica el protagonitza el Got Solidari. La iniciativa vol donar visibilitat a un projecte social de la ciutat a través del got oficial amb el que es pot consumir a les barres del festival. A més, una part de la recaptació del Got Solidari es destina a l’entitat social seleccionada a la convocatòria prèvia. A la darrera edició es van entregar 4.500€ a La Xarxa de Suport Mutu de l’Alt Empordà, entitat guanyadora del got solidari apadrinat pel Gran Jonquera

Finalment, els grups de música i artistes locals figuerencs poden optar a actuar a l’Acústica a través d’una convocatòria que s’obre avui mateix al web www.festivalacustica.cat. En total se seleccionaran tres artistes o grups de música que podran mostrar el seu talent durant el certamen.

Amb aquest aniversari, l’Acústica demostrarà una vegada més l’encert de la seva aposta sense complexos pels artistes catalans des de la primera edició. Des de la seva gènesis, el festival combina les propostes més consolidats amb les de més d’actualitat i amb les emergents que ja destaquen i que l’Acústica vol destacar. La seva aposta ha donat fiabilitat a altres esdeveniments que també han apostat per la música del país per assolir l’èxit. Aquest fet pràcticament pioner a casa nostra, ha proclamat l’Acústica com el termòmetre musical del país, com a la foto finish de la temporada, que només a la seva darrera edició, va convocar 120.000 espectadors i espectadores.

Les inscripcions del Got Solidari i de la Crida de grups emergents es fan al web del festival www.festivalacustica.cat.