L'acció conjunta de Mossos i Policia Local de la Jonquera permet denunciar 202 venedors ambulants i comissar uns 1500 objectes

2013-10-28 14:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres i de la Jonquera han treballat coordinadament, durant nou mesos, amb la Policia Local de la Jonquera i amb la Gendarmeria per prevenir la venda ambulant al municipi. Aquest fenomen es concentra bàsicament al Pertús, a la part del nucli antic i als aparcaments dels centres comercials.

Els dispositius de prevenció, que s’han intensificat entre el 15 de juny i el 15 de setembre, sempre s’han realitzat en horari comercial, i han consistit en un patrullatge de proximitat conjunt entre mossos i policia local per les zones afectades. També s’ha realitzat dispositius especials conjunts, amb la participació de la Gendarmeria, per actuar contra la venda ambulant a banda i banda de la frontera.

En els primers nou mesos d’enguany s’ha aixecat 202 actes de comís amb un total de 1.492 objectes intervinguts, dels quals 809 han estat ulleres, 588 rellotges, 24 braçalets, 22 anells de bijuteria, així com ninots de peluix, perfums, joguines, gorres i bosses de mà.

Cal recordar que en tot l’any 2012, es van interposar 198 actes i es van comissar 1432 objectes. Per tant, en els primers nou mesos de 2013 ja s’han comissat més objectes i aixecat més actes que durant tot el 2012.

En aquesta zona la venda ambulant es caracteritza perquè els venedors solen portar pocs objectes a sobre per no ser detectats, vendre els productes fàcilment, i tenir més mobilitat a l’hora de la fugida.  

La venda ambulant a la via pública, que està prohibida per ordenança municipal, es controla a través d’aquests operatius policials específics a la zona comercial però també amb el patrullatge diari en el marc de la protecció de la seguretat  ciutadana de la població.

La coordinació i col·laboració entre tots els cossos policials es continuarà fent per tal de detectar i prevenir les diferents conductes de venda il·legal que es puguin produir en el futur a la zona.