L'ACA millora el sanejament de les aigües residuals de Maçanet de Cabrenys amb una inversió de 4,8 MEUR

2020-09-03 12:30

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per millorar el sanejament de les aigües residuals del municipi de Maçanet de Cabrenys, a la comarca de l’Alt Empordà. Amb un pressupost superior als 4,8 MEUR i una durada de 3 anys, el contracte preveu la construcció d’una depuradora al nucli de la Casanova, que sanejarà totes les aigües residuals generades en el municipi, a més de preveure l’explotació del sistema de sanejament durant un període d’un any. Es poden presentar ofertes fins el 28 de setembre.

Es preveu construir una depuradora de tipus biològic amb aeració prolongada i eliminació de nutrients, que tindrà una capacitat de tractament de 300 m3/dia i aportarà les aigües degudament tractades a la riera de Fraussa, millorant mediambientalment la qualitat de la conca del riu Muga.

El projecte també contempla la construcció d’un col·lector amb una extensió propera als 850 metres, que recollirà les aigües residuals generades en el municipi i transportar-les cap a la depuradora per al seu tractament.