L’ACA destina 340.500 € per actuar en els trams afectats per les riuades i ventades a Figueres

2015-03-20 18:00

El Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua ha acordat destinar un pressupost de 340.500 € per actuar en els trams afectats per les riuades i ventades de la passada tardor de 2014.

D’entre les actuacions destaca la intervenció a la riera Galligans, llargament demanada pel regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, que va des d’aigües amunt de la rotonda de la carretera de Llançà fins a la confluència amb el riu Manol - inclòs l’afluent de la riera de la Calçada -, per un import de 50.000€. Les actuacions per retirar els taps de vegetació, així com l’aclarida de la riera per tal de recuperar la capacitat hidràulica, s’executaran al llarg del 2015 per l’empresa pública Forestal Catalana SA, i a compte de l’ACA.

Es farà una actuació similar al riu Manol, que afecta parcialment Figueres (Palol), des d’aigües amunt del pont de la C-260 fins a la confluència amb la Muga, per un import de 16.500 €. Així mateix, a l'entorn de Figueres es duran a terme altres actuacions similars sobre el riu.

D’altra banda, d’aquí a un mes es licitarà la redacció del projecte constructiu per adequar l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Figueres a la normativa comunitària pel que fa a l’eliminació de nutrients. El pressupost de redacció del projecte està estimat en 175.000 €.

L’Ajuntament de Figueres impulsa diverses accions de neteja

En paral•lel, l’Ajuntament de Figueres ha fet diverses accions de neteja en els camins i marges que van des de la rotonda de la carretera del Far fins a la rotonda de la Rambla Nova, a més dels solars de l’entorn del Montessori. Les fortes ventades patides aquest inici de 2015 han obligat a intervenir dues vegades en els camins rurals dels entorns dels solars per l’acumulació de brossa procedent dels comerços propers a la zona. En aquestes intervencions s’ha aprofitat per netejar les canyes i arbustos espinosos de l’entorn on quedava enganxada tota mena de brutícia.

Ecoserveis també està treballant en la neteja del tram del rec del Mal Pas, al carrer Ricard Giralt, que va des de la rotonda de l’Avinguda Vilallonga fins a la rotonda del carrer Vilatenim. S’estan retirant els residus acumulats a la riera i a la zona del clavegueram, i el següent pas consistirà a desbrossar les canyes que hi ha entre el rec i el carrer Ricart Giralt. A causa de les pluges i del punt de sortida d’aigua de la depuradora, les tasques de neteja estan resultant dificultoses.