L'ACA actua sobre un tram de més de tres quilòmetres d'un torrent a Vilamalla per retirar arbres amb perill de caure a la llera

2017-01-25 12:00

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres en un tram de 3,4 quilòmetres de la llera del torrent de Regatim, al seu pas pel terme municipal de Vilamalla, a l’Alt Empordà. Els treballs s’han dividit en dos sectors. Per una banda, s’ha actuat en un tram de 2,5 quilòmetres en el límit dels termes municipals de Vilamalla i Garrigàs, i 700 metres aigua amunt de la carretera GIV-6228, a l’entrada del polígon industrial Pont del Príncep. De l’altra, en un sector de 900 metres aigua avall de la línia de ferrocarril Barcelona-Portbou i el límit del terme municipal de Vilamalla amb Siurana.

Les actuacions dutes a terme fora de zona urbana han consistit, principalment, en la tala i retirada d’arbres morts i caiguts que estaven en situació de poder caure a la llera i obstaculitzar el règim de corrents en avingudes. També s’ha eliminat, de manera selectiva, i preservant les espècies autòctones habituals de la zona, la vegetació invasora emergent, i s’han retirat residus que podien suposar un obstacle per la lliure circulació de l’aigua.

Els treballs desenvolupats permetran garantir el lliure flux de l’aigua i minimitzar el risc de desbordaments en cas de riuades.